Tidsbestilling pr. telefon
klinikken har åben
Har du spørgsmål, så ring 43 45 48 48

Hvad skyldes dårlig ånde?

I sociale sammenhænge, kan det være virkelig irriterende at have dårlig ånde. For de fleste forsvinder den dårlige ånde dog, og generer derfor ikke i hverdagen. Men for andre, kan det være yderst hæmmende at lide kronisk af dårlig ånde. Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at undgå dårlig ånde eller fjerne den, hvis den er opstået. Der findes ingen mirakelkur, men vi giver dig her er et par forslag til, hvad du kan gøre for at få bedre ånde.

Tandbørstning er ikke så simpelt som du tror

Årsagen til dårlig ånde, kan næsten altid findes i en mangelfuld tandpleje i dagligdagen. Vi ved, at de fleste af vores patienter har de bedste intentioner med deres tandpleje, og gør deres bedste for at børste dem dagligt. Når der alligevel kan opstå dårlig ånde, hver dag, kan det skyldes at tandbørstningen ikke er grundig nok. Men det kan der heldigvis hurtigt rettes op på. En god oplæring i den rette børsteteknik og en grundig tandrensning hos tandlægen, vil for de fleste kunne fjerne den dårlige ånde.

1) Børst hver tand – en for en, frem for at skrubbe over flere tænder på en gang.

2) Børst også tandkødet, men sørg for at gøre det skånsomt, så du ikke skader det.

3) Brug tandtråd og husk at komme helt ned til tandkødet.

4) Børst tungen eller skrab den

5) Skift til en elektrisk tandbørste, den er mere effektiv end den manuelle.

Hvis du med det samme får dårlig ånde når du spiser, drikker eller ryger, kan det ligeledes pege på, at du ikke får børstet grundigt nok. En løsning kan her være tyggegummi, som kortvarigt maskerer lugten en smule, men det kan også være, at bedre tandbørstning vil løse problemet. Hvis du bliver ved med at have dårlig ånde, kan det være du har infektion i tandkødet, også kaldet paradentose. Vi anbefaler dig at besøge os i klinikken, så vi kan undersøge dine tænder og tandkød og hjælpe dig til en frisk ånde igen.

Indkaldelse pr. e-mail

Vi har muligheden for indkaldelse pr. e-mail.

Patienter der ønsker dette, bedes venligst henvende sig til personalet i receptionen og oplyse deres mailadresse.

SMS-service

Vi har SMS service her på klinikken.

Det betyder, at du nu kan blive husket på din tid, via en SMS. Hvornår du vil have en SMS som påmindelse, bestemmer du selv. Du skal blot tilmelde dig på klinikken.

Ramt af tandlægeskræk?

Hos Glostrup Tandplejecenter har vi fokus på at skabe trygge rammer for vores patienter.

Lider du af tandlægeskræk, sørger vores dygtige tandplejeteam for at værne om dine behov, så du kan føle dig tryg ved en behandling.