Tidsbestilling pr. telefon
klinikken har åben
Har du spørgsmål, så ring 43 45 48 48

Hvad er fluor?

For mange år siden blev tandpastaen opfundet, og dengang var der ikke noget, der hed fluortandpasta. Dengang var tandpastaen en masse, man brugte til at skrubbe tænderne med. Med tiden ændredes vores diæt og det resulterede i, at tænderne begyndte at skabe problemer. Mange mistede deres tænder før de var fyldt 20 år, og endnu flere havde forfærdelige smerter og ofte også infektioner, som følge af deres dårlige tænder.

Hvad indeholder tandpasta?

Tandpasta er en slags sæbe, til at rense tænderne med, og den skal derfor indeholde ingredienser, der fjerner bakterier. I dag er der frygtelig mange ingredienser i diverse plejeprodukter. Nogle af dem hjælper med at fjerne bakterier, fedt og snavs, andre hjælper med lugt og duft. Tandpasta er ikke anderledes.

Der er masser af ingredienser i normal tandpasta, som ikke har andet formål, end at få tandpastaen til at føles som en tandpasta. Dette er eksempelvis skummemidlet, som får pastaen til at skumme op, når du børster. Ligeledes er der en syre i tandpasta, som får gummerne til at svirre en smule, hvilket vi forbinder med, at vi har fået børstet tænder. Det ville ikke gøre nogen forskel for hygiejnen, hvis det ikke var der, men oplevelsen af tandbørstningen er lige så vigtig, som selve plejen af tænderne.

Derfor er fluor vigtigt

Fluor er ikke et overflødigt stof i tandpastaen. Det har nemlig den egenskab, at det slår bakterier ihjel. Vores store problem med tænderne er, at bakterier lever af den mad vi spiser, og derefter æder vores tænder. Bakterier er ikke altid en dårlig ting, der er faktisk flere bakterier i kroppen, end der er vores egne celler, men de bakterier, der sidder på tænderne, kan lave meget ravage, og bør derfor fjernes. Det eneste, man bør være opmærksom på, er ikke at sluge eller på anden måde indtage for meget fluor, da det her kan være giftigt. Det, som gør det til et godt tandplejemiddel er også det, der gør det farligt for resten af dit levende økosystem.

 

Indkaldelse pr. e-mail

Vi har muligheden for indkaldelse pr. e-mail.

Patienter der ønsker dette, bedes venligst henvende sig til personalet i receptionen og oplyse deres mailadresse.

SMS-service

Vi har SMS service her på klinikken.

Det betyder, at du nu kan blive husket på din tid, via en SMS. Hvornår du vil have en SMS som påmindelse, bestemmer du selv. Du skal blot tilmelde dig på klinikken.

Ramt af tandlægeskræk?

Hos Glostrup Tandplejecenter har vi fokus på at skabe trygge rammer for vores patienter.

Lider du af tandlægeskræk, sørger vores dygtige tandplejeteam for at værne om dine behov, så du kan føle dig tryg ved en behandling.