Tidsbestilling pr. telefon
klinikken har åben
Har du spørgsmål, så ring 43 45 48 48

Sådan slipper du af med din tandlægeskræk

Mange føler den – angsten. Håndfladerne er klamme af sved, hjertet banker, du har ondt i maven, kvalmen melder sig, og du kan næsten ikke trække vejret. Hvis du føler sådan, når du nærmer dig din tandlægepraksis inden en aftale, lider du muligvis af odontofobi. Odontofobi, der i daglig tale blot kaldes tandlægeskræk, dækker over en ekstrem angst for tandlægen. For mange er odontofobi en meget tabubelagt og skamfuld fobi, man helst ikke snakker om. Mange ved imidlertid ikke, at det er en ret udbredt fobi. Faktisk lider omtrent 10% af hele Danmarks befolkning af odontofobi, imens 30% udtrykker mild angst, frygt og nervøsitet for tandlægebesøget.

Slip for smerterne med en rodbehandling nær Vallensbæk

Av! Av! Tandpine er desværre noget, mange danskere har oplevet. En sådan ulidelig smerte skyldes ofte en betændelsestilstand i tandens nerve, der kan resultere i stærk tandpine og øget følsomhed overfor både kulde og varme. En sådan betændelsestilstand kan behandles med en rodbehandling, så du bliver smerterne kvit. Vi guider nedenfor til, hvad symptomerne er, og hvornår en rodbehandling er et ideelt valg.

Sådan undgår du dannelse af tandsten

Vi danner næsten alle sammen tandsten – unge som gamle, høje som lave. Det varierer dog, hvor meget vi hver især danner. Vi vil nedenfor søge at gøre dig klogere på, hvad tandsten er, og hvorfor det dannes. Vi vil også give tips til, hvordan du selv kan forebygge dannelse af tandsten.

Hvad er fluor?

For mange år siden blev tandpastaen opfundet, og dengang var der ikke noget, der hed fluortandpasta. Dengang var tandpastaen en masse, man brugte til at skrubbe tænderne med. Med tiden ændredes vores diæt og det resulterede i, at tænderne begyndte at skabe problemer. Mange mistede deres tænder før de var fyldt 20 år, og endnu flere havde forfærdelige smerter og ofte også infektioner, som følge af deres dårlige tænder.

Hvad skyldes dårlig ånde?

I sociale sammenhænge, kan det være virkelig irriterende at have dårlig ånde. For de fleste forsvinder den dårlige ånde dog, og generer derfor ikke i hverdagen. Men for andre, kan det være yderst hæmmende at lide kronisk af dårlig ånde. Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at undgå dårlig ånde eller fjerne den, hvis den er opstået. Der findes ingen mirakelkur, men vi giver dig her er et par forslag til, hvad du kan gøre for at få bedre ånde.

Tandpine? Ring til din tandlæge

Det er ikke meningen, at tænderne skal gøre ondt. Ikke når du spiser, ikke når det er frostvejr udenfor, og heller ikke når du sover. På alle tider af døgnet, i alle situationer, er det meningen, at dine tænder skal være der, men ikke forårsage smerte. Gør de det alligevel, anbefaler vi, at du kontakter din tandlæge. Du behøver ikke vide, hvorfor du har smerter, det vigtigste er, at du tager til tandlægen hurtigst muligt. Når du først har ringet, er det bare om at få forklaret klinikken, at det gør ondt, og at du gerne vil have hjælp.

Kosmetisk tandpleje

Tændernes udseende er genetisk bestemt. Nogle mennesker har fået lige tænder fra naturens side, mens andre har skæve eller spidse tænder, som de gerne vil have rettet. Tændernes farve er omvendt mere eller mindre udelukkende bestemt at livstil. Folk der ryger eller drikker meget kaffe, har en tendens til at få mere gullige og mørke tænder. Uanset hvilke ønsker man har for sine tænder, er der de seneste 20 år sket store fremskridt og det er i dag muligt at rette og blege tænder, så man kan få lige det smil, man vil have. Selv mindre ændringer kan gøre en stor forskel for det enkelte menneske, og det kan give mange lysten til at smile igen, hvis de får fornyet deres tænder. Nedenfor kan du læse mere om to af de mest typiske behandlinger inden for kosmetisk tandpleje.

Husk dit tandeftersyn

Hvis du vil bevare dit eget sunde og stærke tandsæt livet ud, er det vigtigt at huske de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Mange får i huller i tænderne på grund af indtag af for eksempel for mange syreholdige produkter som cola og appelsin juice, og derfor er det særligt vigtigt at holde tænderne sunde og rene med jævnlige tandeftersyn. Hvis du sørger for at besøge tandlægen et par gange årligt og får rensninger af dine tænder, vil du opdage at det vil forhindre tandproblemer som huller, tandkødsbetændelse og andet i at opstå.

Skærer du tænder?

Det er meget almindeligt at skære tænder. Man mener, at det er omkring 1 ud af 5 mennesker i Danmark, der skærer tænder, og på listen over de tilstande, som forstyrrer søvnen, står det at skære tænder på 3. pladsen – kun overgået af snorken og det at tale i søvne. Er du i tvivl om hvad det vil sige at skære tænder, om du selv gør det, og i så fald hvordan du lægger denne dårlige vane på hylden? Så læs med her!

Indkaldelse pr. e-mail

Vi har muligheden for indkaldelse pr. e-mail.

Patienter der ønsker dette, bedes venligst henvende sig til personalet i receptionen og oplyse deres mailadresse.

SMS-service

Vi har SMS service her på klinikken.

Det betyder, at du nu kan blive husket på din tid, via en SMS. Hvornår du vil have en SMS som påmindelse, bestemmer du selv. Du skal blot tilmelde dig på klinikken.

Ramt af tandlægeskræk?

Hos Glostrup Tandplejecenter har vi fokus på at skabe trygge rammer for vores patienter.

Lider du af tandlægeskræk, sørger vores dygtige tandplejeteam for at værne om dine behov, så du kan føle dig tryg ved en behandling.