Tidsbestilling pr. telefon
klinikken har åben
Har du spørgsmål, så ring 43 45 48 48

Behandling med plastfyldninger nær Vallensbæk

Hvornår har man behov for fyldninger?

En fyldning er en erstatning for manglende tandsubstans. En fyldning bruges derfor, hvis du har haft et hul (caries) i tænderne. Den indsættes for at forhindre, at hullet forværres samt for bringe tandens normale funktion og form tilbage. Selve behandlingen foregår ved, at den beskadigede del af tanden fjernes ved boring, hvorefter området renses, så kun den sunde del af tanden er tilbage. Herefter fyldes hullet med et fyldningsmateriale, oftest plast, så tanden gendannes til sin normale form.

Ydermere kan du have behov for fyldninger til rekonstruktioner, hvis du enten har en knækket, misfarvet eller manglende tand, og i sådanne tilfælde påtager fyldningen sig altså en mere kosmetisk oprettende karakter.

Fordele ved valg af plast som fyldningsmateriale

Størstedelen af alle fyldninger, der laves i dag, er af plast. Brugen af plast har mange fordele, da det er et funktionelt stærkt og æstetisk materiale.

Fordele ved plastfyldninger:

  • En stor fordel er, at plastfyldninger limes til tanden – i modsætning til sølvfyldningen. Den limende effekt gør, at resten af tanden styrkes, da man kun behøver at bore meget lidt tand væk, hvorved man skåner sund tandsubstans. Plastens limende effekt har desuden også en hæmmende effekt på revnedannelse i tænderne.
  • Rent kosmetisk tilbyder plast også en lang række fordele. En plastfyldning kan laves stort set usynlig, så den indgår fuldkommen naturligt med dine andre tænder. Plasten kommer i et væld af forskellige farvenuancer, og fyldningen kan derfor laves i nøjagtig samme farve som dine restere. Plastfyldninger sikrer dig altså et naturligt og æstetisk resultat.
  • Plast er et meget bøjeligt materiale, der kan formes ned til den mindste detalje. Ved brug af plastfyldninger kan du derfor sikre, at din nye tand får nøjagtig samme form som den originale tand. Dette gør også, at tanden kan formes, så den føles naturlig for dig og passer ind i dine normale tandstruktur.

Der er altså en lang række fordele forbundet med brug af plastfyldninger til behandling af caries eller på andre måder skadede tænder.

Kontakt os for kompetent rådgivning omkring fyldninger

Det kan altså sagtens lade sig gøre at gøre en skadet tand flot og funktionsdygtig igen. Hos Glostrup Tandplejecenter står vi altid klar til at kompetent rådgivning, hvis du har brug for en plastfyldning og eller rådgivning herom tæt på Vallensbæk. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os, såfremt du skulle have uddybende spørgsmål eller ønsker at aftale en tid hos vores klinik.

Indkaldelse pr. e-mail

Vi har muligheden for indkaldelse pr. e-mail.

Patienter der ønsker dette, bedes venligst henvende sig til personalet i receptionen og oplyse deres mailadresse.

SMS-service

Vi har SMS service her på klinikken.

Det betyder, at du nu kan blive husket på din tid, via en SMS. Hvornår du vil have en SMS som påmindelse, bestemmer du selv. Du skal blot tilmelde dig på klinikken.

Ramt af tandlægeskræk?

Hos Glostrup Tandplejecenter har vi fokus på at skabe trygge rammer for vores patienter.

Lider du af tandlægeskræk, sørger vores dygtige tandplejeteam for at værne om dine behov, så du kan føle dig tryg ved en behandling.